Robèrt van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven (1961) kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten in de bakkerij van zijn opa en vader. Vandaar zijn uitspraak ‘Bakker word je niet, bakker bén je.’

 De bakkersschool, deelname aan prestigieuze vakwedstrijden en vele jaren ervaring later is hij de enige in Nederland met zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger. Met zijn vakmanschap, gemoedelijke benadering en zichtbaarheid in de media is Robèrt dé gevestigde autoriteit, inspirator en ambassadeur voor bakkers, thuisbakkers en liefhebbers van het goede leven.

Kennis delen en inspireren zijn belangrijke pijlers in Robèrts werk. In 2014 opende hij met partner Pirjo de Winkel de bakkerij in het monumentale pand van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL), de voormalige leerfabriek van Oisterwijk. Op deze plek maakt hij het bakkersambacht zo zichtbaar mogelijk. Letterlijk, want in een 40 meter lange gang met glazen wand is te zien hoe Robèrt en zijn team alle producten op ambachtelijke wijze maken: van boulangerie en patisserie tot chocolaterie en confiserie. Robèrt: ‘We hebben geen geheimen en laten graag zien hoe we werken. Zoveel mogelijk mensen laten zien, ruiken, proeven én beleven hoe mooi het vak is; daar draait het om.’ Met bakcursussen in zijn B’academie, zijn boeken, zijn magazine Meesterlijk van Robèrt en zijn online inspiratieplatform Meesterlijkvanrobert.nl brengt Robèrt zijn ambacht ook in toenemende mate bij de mensen thuis.

Artiesten

Heleen van Royen
Hila Noorzai
Sam Hagens - I mind your business
Sam Hagens
Beertje van Beers
Caroline Tensen
Erik de Zwart
Robèrt van Beckhoven